WordPress cursus basis 2 - Aveseer Marketing

Cursus website bouwen in 1 dag met Wordpress

Leer zelf je website bouwen in 1 dag en draai voortaan zelf aan alle knoppen

Je hebt nog geen website of je hebt een verouderde website?

Je wilt dus een nieuwe en daarbij wil je ook nog niet eens afhankelijk zijn van een websitebouwer die niet altijd direct tijd voor je heeft? En die je voor elke aanpassing een factuur stuurt? 

Dan is het een hele goede optie om zelf je website te bouwen. Je hebt zo alles in eigen hand en ben jij degene die aan de knoppen draait.


Een goed programma voor het bouwen van websites is Wordpress.


Waarom Wordpress?

WordPress is een veel gebruikt content management systeem (CMS) om websites te bouwen en te onderhouden. Want bijna 30% van alle websites in de wereld zijn WordPress websites. En niet voor niets. Het is te koppelen met bijna alle applicaties die je nodig kunt hebben.


Ook zonder kennis van HTML, CSS en PHP, is heel goed een website te bouwen. Want WordPress is:


  • overzichtelijk met een duidelijke structuur voor de bouwer;
  • zeer veel thema's voorhanden, zodat de uitstraling van de site naar eigen wens is aan te passen;
  • gemakkelijk uit te breiden met allerlei functionaliteiten. Duizenden gratis en betaalde plugins;
  • goed zelf te onderhouden en aan te passen;
  • van huis uit al uitgerust met een goede structuur voor SEO optimalisatie;
  • gemakkelijk te leren; na een korte cursus kan je al een hele aardige website maken;
  • en het is gratis software!!


Je cursusleider

Mijn naam is Wim Kusters. Ik heb mijn eigen marketing adviesbureau: Aveseer Marketing. Daarnaast doceer ik 2 dagen in de week marketing op de IVA Business School in Driebergen. De beste kleine hogeschool van Nederland (Keuzegids 2018).
Daarnaast coach ik NIMA B studenten van opleider SRM, die afstuderen op de specialisatie Digital Marketeer. Mijn specialisme is dan ook online en strategische marketing, opgebouwd tijdens een jarenlange ervaring. Het is een mooie combinatie, want met die kennis weet ik wat online mogelijk is en hoe een goede website te bouwen waarmee je je doelen bereikt.

Wim Kusters

Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor als je nog geen website hebt, maar je er wel een wilt hebben en dat je het bouwen graag zelf wilt doen. Enerzijds om niet afhankelijk te willen zijn van een websitebouwer voor de bouw van en latere aanpassingen aan de website. En niet te vergeten het geld dat het laten bouwen van een site kost. En anderzijds dat je zelf de regie hebt over hoe het eruit ziet en dat je zaken op je site kunt aanpassen op het moment dat jij het wilt.

Maar ook voor als je al een website hebt, maar dat deze verouderd is of niet meer functioneert zoals jij dat zou willen. Of dat je site niet meer is aan te passen aan de huidige eisen, zoals de eis dat je site goed toonbaar is op alle verschillende schermgroottes (responsiviteit).

Wat ga je allemaal leren: 

- hoe je een domeinnaam registreert en er de juiste hosting bij kiest:

- hoe je WordPress voor jouw doel correct installeert;

- hoe je de inlog instelt met een beveiliging tegen hackers;

- hoe je je website styled naar de laatste design trends en helemaal

  responsive maakt;

- hoe je de link- en menustructuur inricht;

- welke plugins je nodig hebt en hoe je ermee omgaat;

- hoe je werkt met alle items van het WordPress dashboard;

- hoe je berichten en pagina's opmaakt met alle beschikbare mogelijkheden;

- hoe je Google Analytics koppelt;

- hoe je je site optimaliseert voor zoekmachines (SEO);

- hoe je een mailsysteem koppelt aan je website;

- en last but not least: hoe je je website onderhoudt.

En dat allemaal in één dag. Want aan het eind van de dag heb je je eigen website in de steigers staan én online. Ook heb je dan geleerd hoe je je site verder kunt uitbouwen. En je krijgt ook een map met een handleiding.

En last but not least, je wordt daarna ook automatisch lid van een besloten groep, waarin je vragen kunt stellen en je kennis verder kunt uitbreiden. 

Veel gestelde vragen

Ik heb al een domeinnaam. Hoe gaat het dan verder?

Goed dat je al een domeinnaam hebt. Als je nog geen website aan je domeinnaam hebt gekoppeld is het afhankelijk van waar je domeinnaam gehost is. Als je hostingprovider ook een goede ondersteuning biedt voor een WordPress installatie, dan kan je met een gerust hart bij je provider blijven en daar je website laten draaien. Biedt je provider die ondersteuning niet, dan is het een goed idee om je domeinnaam te verhuizen naar een provider die wel een goede WordPress ondersteuning heeft. Neem even contact met me op, dan help ik je daarbij. Mail: wim@aveseer.nl.

Ik heb al een website die ik wil vervangen. Hoe gaat dat dan?

Dat is afhankelijk van een aantal zaken. Is het al een WordPress website en heb je daar de beheerders login van? Staat de website bij een provider die ook WordPress installatie en support aanbiedt? Ga je veel gegevens van de huidige website gebruiken voor de nieuwe?
Neem dan even contact met me op. wim@aveseer.nl.

Hoe vraag ik een domeinnaam aan en bij welke hosting provider?

Als je nog geen domeinnaam hebt vastgelegd. Probeer al wel een gepaste domeinnaam te bedenken en eventueel al vast te leggen. Ik beveel je aan dat te doen bij Antagonist.nl. Ik heb erg goede ervaring met hen. Je kunt daar meteen zien of je gewenste domeinnaam nog vrij is en dan leg je die meteen vast. Als je website nog niet heel snel groot wordt, dan kan je het beste voor het Slim hostingpakket kiezen. Je krijgt er ook gratis een SSL certificaat bij (https = beveiligde site). Upgraden kan altijd nog.

We kunnen dat ook tijdens de aanvang van de cursus doen, als je dat prettiger vindt. Je moet dan wel je random reader en je pinpas meenemen om het af te rekenen. Na de betaling is alles meteen beschikbaar en kunnen we WordPress installeren.

Wat houdt dat in: "responsive?"

Het responsive zijn van een website betekent dat de website op elk apparaat goed leesbaar is. Met andere woorden: je website past zich aan het scherm aan waarop je site bekeken wordt. Dus of je het nu op een desktop, laptop, tablet of smartphone bekijkt, je site ziet er op elk apparaat goed uit. Dat is ook interessant voor zoekresultaten bij Google. Want Google beoordeelt je site beter als deze responsive is, waardoor je ook hoger komt in de zoekresultaten. De site die je met deze cursus gaat maken wordt dan ook helemaal responsive.

De cursus duurt 1 dag en de groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

Locatie: Multicultureel centrum 't Spectrum, Steeg 9 Schijndel.

De prijs van de cursus is € 247,- excl. BTW,
inclusief een heerlijke lunch, koffie en thee.

Voor dit bedrag heb je je website online staan!

Als je het door een 3e partij laat bouwen, ben je minstens het dubbele kwijt.

Plus dat je elke volgende aanpassing of uitbreiding zelf kunt uitvoeren, zonder dat je daar anderen voor hoeft te betalen.

Na je inschrijving neem ik contact met je op.

>
Secured By miniOrange